IzpostavljenoKakovost bivanjaStroški

Cena ogrevanja

Znanje je moč

Na tržišču je veliko energentov, še več ogrevalnih sistemov in še več trgovcev, ki iščejo svojo priložnost. Nekateri uporabljajo celo nedovoljeno prakso zavajanja potrošnikov. Poglej  Energetsko svetovanje in urbane legende in se odloči.

 

Cena koristne energije

Po čem je energija? Odvisno od cene energenta in stopnje pretvorbe.

Strošek ogrevanja je odvisen od cene koristne energije in porabe.  1905 cena koristne energije

Energija je samo del stroška

V uporabni dobi stavbe je treba upoštevati uporabno dobo ogrevalnega sistema, vse neodvisne stroške in vse izdatke za energente. Ob primerjavi zgolj cene koristne energije pride do popačenja. V ekstremnih primerih se lahko izkaže, da je cenovno najugodnejše ogrevanje z najdražjim energentom. Zato ne nasedajte trgovcem z energenti ali ogrevalnimi sistemi, posvetujte s s strokovnjaki in se odločite glede na lastne kriterije in potrebe.

Prioritete

Prioritete posameznikov se razlikujejo od državne strategije. Za posameznika je pomembna kakovost bivanja in cena, državo pa daje poudarek energetski učinkovitosti in obnovljivim virom energije. Oboje je možno združiti. Poglejte na www.zaensvet.si in pišite na matjaz.valencic@gmail.com. Svetovali vam bomo za boljše, cenejše in prijaznejše bivanje.

Preberite

Za vas smo pripravili Zgodbice za lažje razumevanje. Preberite jih in uporabite, kar vam koristi.

Sorodni članki

Nacionalno zavezništvo za zeleno okrevanje gospodarstva

Matjaž Valenčič

Strateška napaka

Matjaž Valenčič

Izbira klimatske naprave

Matjaž Valenčič

Komentiraj