Nasvet tednaSpletni seminar

Webinar: energija ali zdravje

Vabilo na spletno svetovanje

Vabimo vas na polurni spletni seminar o kakovosti bivanja “energija ali zdravje”, ki bo v sredo, 20. 10. 2021, ob 17:00.

 »Energija ali zdravje: kako spremeniti bivalne navade«

Na spletnem svetovanju »Energija ali zdravje: kako spremeniti bivalne navade« bomo predstavili začasne in trajne ukrepe za povečanje kakovosti bivanja, v luči preprečevanje okužb covid z virusi SARS-CoV-2. Tokratno svetovanje je uvrščeno v cikel svetovanj za izboljšanje kakovosti svojega domačega in delovnega okolja zase, za svoje družinske člane in za sodelavce. Pridružite se nam na povezavi.

Stanovanjske stavbe se razlikujejo. Po velikosti, obliki, starosti, gradivih, stopnji toplotne zaščite … Pa vendar bi morale vse omogočati kakovostno bivanje ob majhnih stroških in majhni rabi energije. Tako kot stavbe se razlikujejo tudi priporočeni ukrepi v povečanje ukrepov za zaščito zdravja in varovanja energije. Ni univerzalne rešitve, skupna pa je misel, da je treba poskrbeti za zdravo bivalno okolje in za učinkovito rabo energije.

Prva misel je tista, ki je najglasnejša. Naravno prezračevanje. Je energijsko učinkovito? Zagotavlja zdravo bivanje? Je sploh izvedljivo? Katero mehansko prezračevanje varuje in varčuje?

Prezračevanje je temelj zdravja

Na pregleden način bomo skozi razne vrste stavb predstavili možne zasilne in trajne ukrepe za zdravo bivanje ter opozorili na pogoste napake. Prikazali bomo, da je možno znižati stroške, zmanjšati rabo energije in izboljšati kakovost bivanja celo s preprostimi ukrepi, brez odrekanja in brez velikih vlaganj. Zgolj s pravilnim prezračevanjem. Pa znate pravilno prezračevati?

Svetovanje za vse

Predstavitev je namenjena vsem, ki želijo izboljšati kakovost svojega bivanja.

Svetovanje je namenjeno občanom, pa tudi arhitektom, projektantom, energetskim svetovalcem in neodvisnim strokovnjakom za izdelavo energetskih izkaznic stavb. Vsem, ki jim ni vseeno.  

Veselimo se srečanja z vami.

V sredo, 20. 10. 2021, ob 17:00 klikni na povezavo na svetovanje https://meet.jit.si/ZaEnSvet-EnergijaZdravje.

Sorodni članki

Termografski pregledi stavb

Matjaž Valenčič

Je zemeljski plin najprimernejši energent?

Matjaž Valenčič

Spodbude Eko sklada, Javni poziv 74SUB-OB19- ZAPRT

Matjaž Valenčič

Komentiraj