Izpostavljeno Kakovost bivanja Spletni seminar

Webinar: toplotna zaščita stanovanjskih stavb

Vabimo vas na spletno svetovanje: »TOPLOTNA ZAŠČITA STANOVANJSKIH STAVB: KAKO SPREMENITI BIVALNE NAVADE«. Polurni spletni seminar o kakovosti bivanja bo v sredo, 18. 8. 2021, ob 17:00.

Vsebina

na spletnem seminarju »TOPLOTNA ZAŠČITA STANOVANJSKIH STAVB: KAKO SPREMENITI BIVALNE NAVADE« bomo predstavili lastnosti stavb in ukrepe, s katerimi lahko stavbe toplotno zaščitimo. Tokratno svetovanje je uvrščeno v cikel svetovanj za izboljšanje kakovosti svojega doma in za ureditve zdravega bivalnega okolja zase ter za svoje družinske člane. Pridružite se nam.

Stanovanjske stavbe se razlikujejo. Po velikosti, obliki, starosti, gradivih, stopnji toplotne zaščite … Pa vendar bi morale vse omogočati kakovostno bivanje ob majhnih stroških in majhni rabi energije. Tako kot stavbe se razlikujejo tudi priporočeni ukrepi v povečanje toplotne zaščite. Ni univerzalne rešitve, skupna pa je misel, da je toplotna zaščita stavb nujna pozimi in poleti.

Primerni ukrepi

Prva misel je tista, ki je najglasneje predstavljena v medijih. Včasih je to zamenjava oken, izolativna fasada, toplotna izolacija strehe … Ko pa prihodnje investitorje zanima le, katere ukrepe še spodbuja država, dobimo občutek, da je stroka popolnoma zanemarjena. Odločujeta marketing ponudnikov in pohlep graditeljev. Napaka! Izbrani in izvedeni ukrepi naj bodo taki, da bodo koristni mnogo let, ne le nekaj dni. 

Na pregleden način bomo predstavili razne vrste stanovanjskih stavb, toplotne izgube ali dobitke teh stavb in možnost ukrepov v povečanje toplotne zaščite. Predstavili bomo preprosto orodje, s katerim lahko vsak sam oceni potratnost stavbe in možne ukrepe v povečanje učinkovitosti. Prikazali bomo, da je možno znižati stroške, zmanjšati rabo energije in izboljšati kakovost bivanja celo s preprostimi ukrepi, brez odrekanja in brez velikih vlaganj.

Za koga?

Predstavitev je namenjena stanovalcem, ki želijo izboljšati kakovost svojega bivanja. Namenjena je občanom, pa tudi arhitektom, projektantom, odločevalcem, energetskim svetovalcem in neodvisnim strokovnjakom za izdelavo energetskih izkaznic stavb. Vsem, ki jim ni vseeno.  

Predprijave

Prosimo za vaše predprijave na https://forms.gle/kSGuGnv52vZoCk6R6. Dan pred dogodkom vas bomo še enkrat opomnili na spletni seminar in vam poslali dostopno povezavo.

Veselimo se srečanja z vami.

Matjaž Valenčič, neodvisni energetski strokovnjak, www.zaensvet.si  

Sorodni članki

Poslednja steklenica

Matjaž Valenčič

Zemeljski plin za ogrevanje

Matjaž Valenčič

Rotacijski toplotni menjalnik in COVID

Matjaž Valenčič

Komentiraj