Spletni seminar

»Kontaktni toplotnoizolacijski fasadni sistemi: kako spremeniti bivalne navade«

Vabimo vas na polurni spletni seminar o kakovosti bivanja, »Kontaktni toplotnoizolacijski fasadni sistemi: kako spremeniti bivalne navade«, ki bo v sredo, 16. 9. 2021, ob 17:00. Prijavite se tukaj. Dan pred svetovanjem vas bomo spomnili na spletni seminar in vam poslali dostopno povezavo.

Vsebina

Na spletnem seminarju »Kontaktni toplotnoizolacijski fasadni sistemi: kako spremeniti bivalne navade« bomo predstavili kontaktne toplotnoizolacijske fasadne sisteme in ukrepe, s katerimi lahko stavbe toplotno zaščitimo. Svetovanje je uvrščeno v cikel svetovanj za ureditev kakovostnega in zdravega bivalnega okolja zase ter za svoje družinske člane. Pridružite se nam.

Stanovanjske stavbe se razlikujejo. Po velikosti, obliki, starosti, gradivih, stopnji toplotne zaščite … Pa vendar bi morale vse omogočati kakovostno bivanje ob majhnih stroških in majhni rabi energije. Tako kot stavbe se razlikujejo tudi priporočeni ukrepi v povečanje toplotne zaščite, toplotnoizolacijski fasadni sistem. Ni univerzalne rešitve, skupna pa je misel, da je toplotna zaščita stavb nujna pozimi in poleti.

Prva misel je tista, ki je najglasneje predstavljena v medijih. Včasih je to zamenjava oken, izolativna fasada, toplotna izolacija strehe … Če prihodnje investitorje zanima le, katere ukrepe spodbuja država, dobimo občutek, da na načrtovanje ukrepov ne vpliva stroka. Pogosto odločujeta marketing ponudnikov in pohlep graditeljev. Napaka! Izbrani in izvedeni ukrepi naj bodo taki, da bodo koristni mnogo let, ne le nekaj dni. 

Na pregleden način bomo predstavili razne vrste toplotnoizolacijskih fasadnih sistemov in možnost ukrepov v povečanje toplotne zaščite obstoječih stavb. Predstavili bomo zakonske smernice in kriterije Eko sklada za spodbudo. Prikazali bomo, da je možno znižati stroške, zmanjšati rabo energije in izboljšati kakovost bivanja.

Komu je spletno svetovanje namenjeno?

Predstavitev je namenjena stanovalcem, ki želijo izboljšati kakovost svojega bivanja, pa tudi arhitektom, projektantom, energetskim svetovalcem in neodvisnim strokovnjakom za izdelavo energetskih izkaznic stavb. Vsem, ki jim ni vseeno. Boljše, cenejše, učinkovitejše. 

Veselimo se srečanja z vami.

Prosimo za vaše prijave na https://forms.gle/wWxB1tueA8AfjiYh9

Sorodni članki

Prezračevanje stanovanj

Matjaž Valenčič

Prezračevanje stanovanj: kako bomo morali spremeniti bivalne navade

Matjaž Valenčič

Webinar: HLAJENJE STANOVANJ

Matjaž Valenčič

Komentiraj