Energetske izkaznice stavb Nasvet tedna

Energetske izkaznice stavb

Energetska izkaznica za vašo stavbo

Potrebujete energetsko izkaznico stavbe? Morda, morda ne. Ali veste, da vse stavbe ne potrebujejo energetskih izkaznic? Če je nimate, pa bi jo potrebovali, kršite zakonodajo. Če jo imate, a je ne potrebujete, ste imeli nepotreben strošek.

Preden vam bomo ponudili izdelavo energetske izkaznice stavbe, bomo preverili, ali jo sploh potrebujete. Pišite nam.

 

Energetska izkaznica stavbe, zakaj?

Nekatere stavbe so energijsko potratne. Pred odločitvijo za nakup ali najem stavbe je najbolje, da jo podrobneje spoznate. Energetska izkaznica stavbe, javna listina s podatki o energetski učinkovitosti stavbe s priporočili za izboljšanje, nudi veliko podatkov o energijskih lastnostih stavbe. Navaja vrednosti, ki omogočajo primerjavo med stavbami in oceno energetske učinkovitosti ter priporoča stroškovno učinkovito obnovo. Izdela jo neodvisni strokovnjaki na zahtevo stranke.

Zakaj potrebujete energetsko izkaznico stavbe? Da prihodnji uporabnik ve, kako učinkovita je stavba in kako najprimerneje povečati energijsko učinkovitost. Zakonodaja predpisuje, da potrebujejo energetsko izkaznico vse stanovanjske in poslovne stavbe ali posamezne deli stavb, ki se zgradijo, prodajo ali oddajo.

Lastnik stavbe naroči energetsko izkaznico pri pooblaščenem izdajatelju, izdela pa jo neodvisni strokovnjak z veljavno licenco za izdelavo energetske izkaznice.

 

Energetska izkaznica stavbe, novosti 2019

V dopolnjenem energetskem zakonu je podrobneje določena obveznost namestitve energetskih izkaznic. Obvezna je namestitev veljavnih energetskih izkaznic na vidno mesto tudi v stavbah nad 250 m2, v katerih se pogosto zadržuje javnost in ne le v stavbah, ki so v lasti ali uporabi javnega sektorja kakor do sedaj. Podrobnosti bo določal spremenjeni Pravilnik o metodologiji izdelave in izdaji energetskih izkaznic.

 

Energetska izkaznica povsod

Izdelujemo energetske izkaznice stavb po celi Sloveniji. Poleg tega svetujemo, kako bolje in ceneje bivati, s poudarkom na kakovosti bivanja in ekonomičnosti ukrepov. Cena energetske izkaznice je neznatna v primerjavi s prihranki, ki jih lahko dosežete z upoštevanjem naših nasvetov. Dajemo popolno garancijo na svoje delo.

 

Podatki

ZaEnSvet – zavod energetsko svetovanje, Tbilisijska 160, 1000 Ljubljana, ima javno pooblastilo št. 295 za izdajo energetskih izkaznic stavb.

Neodvisni strokovnjak za izdelavo energetskih izkaznic:   Matjaž Valenčič,    št. licence: 65

E-pošta:     matjaz.valencic@gmail.com

Telefon:      041/796-761

Energetska izkaznica stavbe – Informacije za državljane

Sorodni članki

Reklamacija zamenjave oken

Matjaž Valenčič

Energetske izkaznice stavb po epidemiji

Matjaž Valenčič

Izbira oken

Matjaž Valenčič

Komentiraj