IzpostavljenoPrezračevanjeSpletni seminar

Prezračevanje stanovanj

kako bomo morali spremeniti bivalne pogoje

Vabimo vas na SPLETNI SEMINAR z naslovom Prezračevanje stanovanj: kako bomo morali spremeniti bivalne pogoje, ki bo v sredo, 12. 5. 2021 ob 17. uri. Prezračevanje stanovanj je temelj zdravja.

Dobro tesnjenje današnjih bivalnih prostorov je posledica pomanjkljivih vlaganj v energijsko učinkovitost, s poudarkom na zniževanju stroškov ogrevanja. Posledično je s tem prizadeta kakovost bivanja. Verjetno je tudi zaradi tega Slovenija uvrščena med evropske države z najslabšo kakovostjo notranjega zraka. Ironično, bodo morda čez čas dokazali, da so bili eden glavnih razlogov za pandemijo, slabi bivalni prostori.

Na pregleden način bomo predstavili potrebno prezračevanje za zagotavljanje kakovosti bivanja in obenem možnost energijsko učinkovitega prezračevanja. Obravnavali bomo naravno, mehansko in hibridno prezračevanje. Pokazali bomo, kako se  izboljša kakovost bivanja s preprostimi ukrepi, brez odrekanja in velikih vlaganj. Ovrednotili bomo načine mehanskega prezračevanja in prikazali razlike med primernimi ter manj primernimi načini prezračevanja.

Vsebine

  • Prezračevanje je temelj zdravja!
  • Naravno, mehansko in hibridno prezračevanje.
  • Primerno in neprimerno prezračevanje.
  • Vrste mehanskega prezračevanja.
  • Druge naprave v prostoru (peči, ventilatorji, nape…)
  • Energijska učinkovitost
  • COVID prezračevanje

Predstavitev je namenjena vsem stanovalcem, ki želijo izboljšati kakovost svojega bivanja, arhitektom, projektantom, energetskim svetovalcem in neodvisnim strokovnjakom za izdelavo energetskih izkaznic stavb. Vsem, ki jim je mar za zdravje.

Vljudno vabljeni na spletni seminar z naslovom Prezračevanje stanovanj, kjer bo predaval neodvisni energetski strokovnjak Matjaž Valenčič, dipl. inž. str., v okviru Zavoda za energetsko svetovanje ZaEnSvet.

Spletni seminar bo potekal v živo preko spletne aplikacije, v sredo, 12. 5. 2021 ob 17. uri.

Seminar je brezplačen. Obvezna je prijava. Prosimo vas, da pošljete prijave na prijavnico. Vsem prijavljenim bomo poslali povezavo na spletni seminar na predvečer dogodka.

Sorodni članki

Vzdrževanje hiše med karanteno

Matjaž Valenčič

Konferenca trajnostne gradnje

Matjaž Valenčič

Preveč elektrike?

Matjaž Valenčič

Komentiraj