Sončne elektrarneZgodbice za lažje razumevanje

Angelske solze na oblakih

Med omejitvami gibanja smo lahko malo bolj domiselni. Za ideje ni meja, niti oblaki niti nebo nas ne omejujejo. S pomočjo spletnih kuharic in elektrike iz sončne elektrarne pa so spretni sladkosnedci spekli Angelske solze na oblakih. Baje je jed tudi odlična, ne le lepa. Torej, za dušo in telo.

Ideja

Več je receptov za Angelske solze. Je tudi več nasvetov za sončno elektrarno. Spretni gurman in okoljski navdušenec sestavi oboje.

Na sveže zapečenih oblakih še ni solz

Komaj čakamo na konec epidemije, konec zdravstvene nevarnosti in konec omejitve gibanj. Takrat bomo lahko obiskali prijatelje, izmenjali jedi in poizkusili vse te vegetarijanske dobrote, ki so pripravljene z ljubeznijo in z obnovljivimi viri energije.

Ko se oblaki ohladijo, se na njih zasvetijo angelske solze.

Le redki imajo to srečo, da vidijo angelske solze na oblakih. Večina jedcev plane na to jed, še preden se oblaki zasolzijo.

Recept

Sončna elektrarna da dovolj energije za celotno oskrbo hiše. Poglej Samooskrba za energijsko neodvisnost in se odloči. Menda ne boš pekel angelskih solz z elektriko iz nuklearke in ostal lačen, ko se bo tam nekaj zalomilo?

Sorodni članki

Osa – čudežno bitje

Matjaž Valenčič

TEŠ6 ali obnovljivo

Matjaž Valenčič

Poslednja steklenica

Matjaž Valenčič

Komentiraj